Circuit ISRAEL TARAMUL RELIGIILOR 2018 pachet 6 zile

Circuite Israel, / Tel Aviv
655€
tarif

persoana

oferta publicata in

08/01/2018 13:53

cazare 08/01/2018 28/08/2018
OFERTA SPECIALA
Plecari in intervalul 19.02.2018 - 27.08.2018    

Israel

Sunt multe motive pentru care turistii din lumea intreaga sunt atrasi de Israel, in afara clasicelor pelerinaje la locurile sfinte, modernitatea atrage tot mai mult. Oameni calzi, spiritul liber si clima blanda fac din Tel Aviv un oras cosmopolit ales de tot mai multi tineri dornici de distractie. Brazdat de cladiri moderne si de zgarie noi, Tel Aviv are o plaja superba la Marea Mediterana si este un oras care nu doarme, plin de cluburi, terase, restaurante, piete animate, magazine. “Dealul Primaverii” - Tel Aviv, a aparut in 1909, cand locuitori din vechiul Yafo s-au mutat la nord ca sa construiasca un oras pe dunele de nisip. Puteti vizita Piata Carmel din cartierul Iemenit, Centrul de spectacole Golda Meir, Mann Auditórium.

Statul Israel este o republica parlamentara localizata in Orientul Mijlociu, de-a lungul malului de est al Marii Mediterane. Se invecineaza cu Libanul, in nord, Siria in nord-est , Iordania si Cisiordania, in est, Egipt si Fasia Gaza, la sud-vest, si contine caracteristici din punct de vedere geografic diverse in suprafata sa relativ mica. Are capitala in orasul Ierusalim. Israelul este definit in Declaratia de Independenta si in legile lui de baza ca un stat evreiesc si democratic si este singurul stat din lume unde evreii sunt majoritari.


Suprafata Israel are o suprafata totala de 20.770 km

Populatie Comparativ cu statele din vestul Europei, Israelul este biologic mai tanar, 28% din populatie fiind alcatuita din copii sub 14 ani, fata de 17% in Europa. Populatia Israelului este de 8.134.100 mil locuitori cu o densitate de 359,8 loc/ km.

Scurt istoric Notiunea de Tara Israel, cunoscuta in ebraica ca Eretz Yisrael (sau Eretz Yisroel), a fost importanta si sacra pentru poporul evreu din timpurile biblice. Potrivit Pentateuh, Dumnezeu a promis terenul la trei Patriarhi poporului evreu. Pe baza scripturii, perioada celor trei Patriarhi a fost plasata undeva la inceputul celui de-al doilea mileniu i.Hr., iar primul Regat Israel a fost stabilit in jurul secolului al 11-lea i.Hr.. Prima Aliyah, primul val de emigratie evreiasca moderna spre Palestina stapanita de otomani, a inceput in 1882, cand evrei din Romania au navigat de la Galati si impreuna cu alti evrei care au fugit de pogromurile din Rusia au initiat colonii agricole in Tara Israel. Israel a fost acceptat ca membru al Organizatiei Natiunilor Unite, cu majoritate de voturi, la 11 mai 1949. in primii ani ai statului, miscarea social-democrata condusa de primul ministruDavid Ben-Gurion a dominat politica israeliana. Acesti ani au fost marcati de un aflux desupravietuitori ai Holocaustului si a evreilor din tarile arabe, dintre care multi s-au confruntat cu persecutie si expulzarea din tarile lor de origine. in consecinta, populatia Israelului a crescut de la 800.000 la doua milioane de locuitori intre 1948 si 1958.

Religie In Israel majoritatea populatiei este reprezentata de evrei ( 75,4%), dar se mai regasesc si alte religii precum: musulmana 20,6% si altele 4%

Gastronomie Humus, falafel , gulas , sau cuscus sunt doar cateva exemple de feluri de mancare din bucataria Israeliana . Abundenta de restaurante , alegerea alimentelor , precum si o varietate incredibila de arome si mirosuri sunt o dovada a bogatia si insufletire din bucatarie de care se pot bucura de turisti Exista intr-adevar ceva pentru toate gusturile : dulce , picant , acru si picant , oriental si european all- mix . Va puteti bucura de peste umplut sau Kubeh , Tajine sau cholent , dal sau musaca si multe alte feluri de mancare cu nume exotic . Alegeti de la aperitive picante , supe picante si ciorbe de legume colorate umplute , preparate bogate , carne prajita si peste , gratar sau prajite , si deserturi dulci si sarate .Alimente in Israel este legata de tara , cultura si traditia care dau calitatile sale gustoase si unice . Trebuie pur si simplu sa alegeti intre bucataria indiana , romana , marocana , poloneza , yemenit , maghiara , sau orice alte preparate din bucataria traditionala

Zile Nationale Israel sarbatoreste Ziua Nationala pe 14 mai.

Limba oficiala Statul Irsael are drept limbi oficiale: ebraica si araba

Viza Cetatenii romani care calatoresc in Israel in scopuri turistice nu au nevoie de viza de intrare pentru o sedere de maximum 90 zile, intr-un interval de sase luni. Pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data prevazuta pentru intrarea in Israel.Cetatenii romani care calatoresc in Israel pentru alt scop decat cel turistic (munca, studii, tratamente medicale), trebuie sa obtina, in continuare, vizele corespunzatoare, anterior intrarii.Atentie! Este interzis persoanelor care se deplaseaza in Israel in scopuri turistice sa desfasoare activitati lucrative. in cazul incalcarii acestei reguli, persoana in cauza este expulzata in tara de origine si i se aplica interdictia de a intra in Israel, pentru o perioada cuprinsa intre 7 si 10 ani.

Moneda Moneda nationala este Shekel nou (ILS), 1 ISL= 0,2096 euro

Ora locala UTC +2

Electricitate 220 V

Plecari: 19.02.2018, 25.05.2018, 27.08.2018.

Avantaje program

• Tururi si vizite incluse ce ating toate punctele importante ale Israelului: Ein Karem, Iordan- locul Botezului, Marea Moarta, Ierusalim - pe urmele Mantuitorului, Bethlehem, Campul Pastorilor, Muntele Tabor, Ierihon, Nazareth, Marea Galileei, Muntele Sion, Haifa si Israelul modern Tel Aviv - Orasul Primaverii si Jaffa, cu intrarile incluse • Asistenta insotitor de limba romana si ghid local autorizat pe toata perioada excursiei • BONUS - asigurare Travel Protection indiferent de varsta

Program:

Ziua 1 - Bucuresti - Tel Aviv - Haifa - Muntele Tabor - Nazareth
Ora 04.45 pentru plecarea din 19.02.2018 si 03.00 pentru restul plecarilor, intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni. Ora 07.30 decolare in 19.02.2018 si ora 06.00 decolare pentru restul plecarilor spre Tel Aviv, cu zbor TAROM RO155. Sosire in Tel Aviv, aeroportul Ben Gurion la ora 10.05 in 19.02.2018 si 08.35 pentru restul plecarilor. Pornim spre Nordul tarii. Facem primul popas la Haifa, al treilea oras ca marime al Israelului si port la Marea Mediterana, aflat intr-un golf la poalele Muntelui Carmel. Turul panoramic include numeroase puncte de atractie, intre care amintim: Centrul Mondial al cultului Baha’i, cu Templul si Gradinile Suspendate, Grota lui Ilie Tezviteanul la Stella Maris, Manastirea Ordinului Carmelitelor. Plecam si urcam apoi pe Muntele Tabor - inchinare la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Mantuitorului. Ne indreptam catre Satul Caana la biserica ridicata pe locul unde Iisus a facut primul miracol al transformarii apei in vin. Vizitam Biserica Ortodoxa Sf. Gavril din Nazaret - orasul in care Maica Domnului a primit vestea nasterii Pruncului Sfant. Cina si cazare Nazareth, hotel 3*+/4*.

Ziua 2 - Nazareth - Marea Galileei - Bethlehem
Mic dejun. Dimineata devreme plecare spre Marea Galileei. Deplasare spre Capernaum - unde vizitam Sinagoga, ruinele satului vechi de peste 2000 de ani si casa Sf. Petru. Vizita la Tabgha la locul inmultirii painii si pestilor. Vizitarea Bisericii de pe Muntele Fericirilor. Optional (12 usd/persoana) plimbare pe Marea Galileei cu o copie a corabiilor de pe vremea lui Iisus si dejun la un restaurant din zona, unde se va servi Pestele Sfantul Petru (pret suplimentar dejun 25 USD/pers.). Seara, plecare la Bethlehem pentru cina si cazare hotel 3*+/4*.

Ziua 3 - Bethlehem - locul sfant al Nasterii Domnului - Optional Sf.Sava
Mic dejun. Vizita inclusa in Bethlehem - se viziteaza Biserica Ortodoxa ridicata pe locul unde s-a nascut Domnul Iisus Hristos, locul ieslei si Biserica Catolica Sfanta Ecaterina, Manastirea Sfantul Theodosie si Biserica Campul Pastorilor. Optional vizita in Desertul Iudeei la Manastirea Sfantul Sava (transportul cu microbuze 12 usd/pers). Cina si cazare Bethlehem hotel 3*+/4*.

Ziua 4 - Bethlehem - Ierusalim - Muntele Maslinilor - Muntele Sion - Drumul Crucii
Mic dejun. Dimineata vizita pe Muntele Maslinilor incepe la Manastirea Ortodoxa Rusa Eleona a Inaltarii si la Biserica Aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul; coboram apoi pe Muntele Maslinilor pana la Biserica Tatal Nostru - unde Iisus i-a invatat pe apostoli cum sa se roage si la Biserica Dominus Flevit, unde Mantuitorul a plans prevestind caderea Ierusalimului; vizitam apoi Gradina Getsimani, Biserica Natiunilor si Biserica Ortodoxa ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului. La pranz, urcam pe Muntele Sionului la Foisorul Cinei celei de Taina, Mormantul Regelui David, Biserica Adormirea Maicii Domnului-Catolica si Zidul Plangerii. Dupa amiaza intram in Cetatea Ierusalimului si parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii, culminand cu Biserica Invierii, Mormantului Sfant, Golgota, Piatra Miruirii. Cina si cazare Bethlehem Hotel 3*+/4*.

Ziua 5 - Bethlehem - Raul Iordan - Ierihon - Marea Moarta
Mic dejun. Pentru inceput poposim la Raul Iordan la locul original al Botezului Mantuitorului, pentru a primi binecuvantarea cu apa raului sfant; vizita in Ierihon la Biserica Dudul lui Zaheu si la Asezamantul Romanesc. Popas la un magazin de unde se pot achiztiona curmale. Optional, Masa de pranz la Qumran intr-un restaurant local (pret 25 usd/persoana). Dupa amiaza timp liber pentru relaxare la Marea Moarta - se pot testa si cumpara creme cu minerale extrase din Marea Moarta si se poate face baie in apa cu cel mai mare grad de salinitate din lume. Intoarcere la Bethlehem. Cina si cazare Bethlehem Hotel 3*+/4*.

Ziua 6 - Bethlehem - Ein Karem - Tel Aviv - Bucuresti
Mic dejun. Se elibereaza camerele si se pleaca spre Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul, la Biserica nasterii Sfantului. Plecare spre Tel Aviv pentru un scurt tur de oras panoramic si plimbare pe malul Marii Mediterane in Jaffa - in cartierul vechi al orasului la Podul Dorintelor si la Biserica Franciscana Sf Petru. Seara, transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti RO154 la ora 23.30.

Ziua 7 - Bucuresti Aterizare la Bucuresti la ora 02.25.

Descriere hoteluri:

• BETHLEHEM - Hotel Saint Michael 4* www.saintmichaelhotel.com sau similar;
• NAZARETH - Hotel Rimonim 3*SUP www.rimonimhotels.com/nazareth-hotels sau similar
Sau TIBERIAS - Hotel Restal 4* www.restal.co.il sau similar

Detalii Suplimentare:

Conditii de inscriere

• Pasaport turistic valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara, ce se transmite in copie pe e-mail imediat dupa efectuarea inscrierii in sistemul b2b;
• Conditii de plata: La inscriere turistul achita 50% din valoarea excursiei, iar diferenta pana la 100% cu 21 zile inainte de plecare. Turistii inscrisi cu mai putin de 21 zile inainte de plecare trebuie sa achite integral contravaloarea programului.
Conditii de anulare-specifice- In cazul anularii rezervarii, se aplica penalizări după cum urmează:
• 50% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunţarea se face cu 60 de zile inaintea plecarii
• 80% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunţarea se face în intervalul 60 - 30 zile inaintea plecarii
• 100% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunţarea se face în cu 21 de zile înainte de data plecarii sau prin neprezentarea la program.
• Conditiile de participare sunt prevazute in contractul de comercializare a pachetului de servicii, care trebuie semnat obligatoriu la inscriere;
• ATENTIE Biletele de avion sunt nerambursabile si nemodificabile din momentul emiterii lor.
• Corectitudinea numelor si a datei de nastere intra in responsabilitatea agentiei/ agentului care a efectuat inscrierea, iar orice modificare de nume sau de data se taxeaza cu 25 €/modificare/persoana;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si functie de disponibilitatile de moment (in general cazare dupa ora 14:00 si predare pana in ora 12:00);
• Hotelierii solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex.mini bar/frigider, seif). Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
• Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de ministerul de resort local;
• Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac doar pe perioada sejurului!
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului . Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta eleganta.
• ATENTIE Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare - pasaport turistic permanent (nu temporar) valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara ! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin. Documentele necesare calatoriei pentru minorii insotiti de un singur parinte sau nici unul le gasiti la www.politiadefrontiera.ro . Conform legislatiei in vigoare, copiii si infantii (pana la 14 ani) calatoresc DOAR CU PASAPORT !!!
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
• Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (compania aeriana, unitatile de cazare)
• Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agentia noastra nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea mentionata in programul initial al excursiei.
• Este strict interzisa plecarea din incinta restaurantului hotelului cu produse alimentare. Doritorii pot achita pe loc contravaloarea produselor pe care le doresc sip e care nu le servesc in cadrul mesei incluse in program.
• Detaliile pentru plecarea grupului se transmit cu o saptamana inaintea plecarii.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIMUM 35 PERSOANE. Pentru grup mai mic de 35 de persoane PLATITOARE, se percep urmatoarele diferente: intre 30-34 de persoane se achita supliment de 25 €/persoana, intre 25-29 persoane platitoare se va achita supliment de 35 €/persoana. ACESTE Suplimente SE FACTUREAZA IN MOMENTUL DEFINITIVARII GRUPULUI.


Bine de Stiut!

• este necesara imbracamintea decenta si incaltamintea comoda, sport, pentru a evita alunecarea;
• pentru efectuarea platilor, folositi Euro sau dolari SUA, acestia urmand sa-i schimbati in moneda locala SEKEL. La aeroport sau la hotel schimbati o suma minima, urmand ca schimbul sa-l efectuati la casa de schimb sau banci;
• sfarsitul de saptamana este vineri si sambata, conform religiei iudaice, iar duminica este prima zi a saptamanii;
• orasul Bethlehem este parte a teritoriului Autoritatii Palestiniene si fiecare trecere din Ierusalim in Bethlehem si invers se supune controlului de securitate;
• la plecarea din Israel, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, se face un control strict atat al persoanelor, cat si al bagajelor, motiv pentru care se efectueaza prezentarea la formalitatile de imbarcare cu cel putin 3h inaintea decolarii. Atentie! Bagajele de cala nu se incuie la plecarea din Israel.

NOTE:

  • preturile si suplimentele afisate sunt calculate per total rezervare!
  • elementele suplimentare/optionale care au valoarea afisata nu sunt incluse in pretul rezervarii!

Servicii incluse

Tarifele includ:


5 nopti cu DEMIPENSIUNE, din care 4 nopti la Bethlehem hotel 3*superior/4* si 1 noapte la Nazareth sau Tiberias Transferuri si transportul cu autocar 3* cu aer conditionat; Vizitele si intrarile mentionate in program, a caror ordine poate fi modificata in functie de anumite situatii speciale Transport avion TAROM Otopeni-Tel Aviv-retur. Bagaj de cala de 23 kg de persoana si de cabina 10 kg de persoana; Taxele de aeroport 170 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului); BONUS! Asigurarea storno si medicala pentru orice varsta; Transport auto intern la cerere in rezervare Asistenta turistica in limba romana pe toata perioada sejurului, formata din insotitor de grup si ghid local;

Detalii zbor:


Dus 19-02-2018 OTP 07:30 TLV 10:05 02:35 RO155

Intors 24-02-2018 TLV 23:30 OTP 02:25 03:05 RO154


Servicii neincluse

Tarifele nu includ:


Bacsis pentru servicii locale, ce se achita insotitorului de grup pana la sosirea in Israel: 30 Eur/persoana; Alte excursii optionale, cheltuieli personale, mesele nementionate in program ca incluse si bauturi la cina; Pranz fara bauturi la Ierihon sau pranz cu Pestele Sf. Petru Excursie optionala la Sf Sava si croaziera optionala pe Marea Galileei.

Campurile marcate cu steluta (*) sunt obligatorii

Informatii solicitant

Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*

Informatii vacanta

Data plecarii*
Calatori*

Informatii suplimentare

varsta copiilor este obligatorie

Cod securitate

Suna acum 004-021.315.3020

Din aceeasi categorie